Grillifile

Grillifile

Tarvikkeet:

Haukifile
Aura- tai Musta Pekka -juustoa
Tilliä
Voita
Suolaa
Alumiinifoliota

Valmistus:

Idea syntyi “virsikirjaksi” levitetyn kirjolohen grillauksesta, loppuvaiheessa kala porisee omassa rasvassaan “nahkalautasella”.

Rakenna kaksinkertaisesta alumiinifoliosta fileen kokoinen alusta, jossa on sen verran reunoja etteivät nesteet valu yli. Hauen rasvapitoisuutta lisätään voisiivuilla. Lisää suolaa.

Ripottele päälle tilliä ja Aura-juustoa. Musta-Pekka toimii myös mainiosti, kuten muutkin voimakkaat juustot.

Aseta paketti miedolle liekille, jolloin voi sulaa ja porisee alapuolella ja juusto leviää päälle.

Grillifile on valmis kun väri näyttää sopivalta. Mustista reunoista huolimatta kalan alapinta on tässäkin tapauksessa kauniin ruskea.