Grillijuustohauki

Grillijuustohauki

Tarvikkeet:

Haukifileitä 1-> kpl
Suolaa, sitruunapippuria
Knorr valkosipuli&persilja-yrttimaustekuutio(ita)
Juustoa: Aura, Musta-Pekka, Emmental tms.

Öljyä grillaukseen

Valmistus:

Leikkaa fileen paksummalta puolelta pituussuunnassa suikale sisäpuolelta pois, jotta saisit tasaisen paksun palan. Laita file halsteriin/ritilälle.

Levitä suolaa ja sitruunapippuria kevyesti ja silppua yrttimaustekuutio tasaisesti fileille (0,5-1 kuutiota per file).

Levitä fileen pääpuolelle puoleen väliin asti runsaahkosti juustoa. Asettele tasoituksessa syntyneet suikaleet fileen vatsa- ja pääpuolille “tulpaksi” ettei juusto valu sulaessaan. Käännä fileen pyrstöpuoli pääpuolen päälle “taskuksi”. Sulje halsteri tai laita toinen ritilä fileen/fileiden päälle. Kiristä koko paketti esim. rautalangoilla kohtuullisen tiukaksi jotta sen kääntely on helppoa ilman että fileet liikkuvat sisällä. Grillaa miedolla tulella, sivele öljyllä aika ajoin. Irrota palat ritilää raottamalla ja naputtelemalla samalla ulkopuolelta esim. lusikalla

Juusto pyrkii grillauksen aikana poistumaan kaikista raoista, sitä voi hieman hillitä kääntelemällä pakettia alkuvaiheessa tiheään tahtiin.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Scroll Up