Kalamurekepihvit

Kalamurekepihvit

Tarvikkeet:

n. 500 g raakana jauhettua ruodotonta haukea, ahventa tai muuta kalaa
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoa
1 dl vettä
1/2 kalaliemikuutio
1-2 kananmunaa
1 dl kermaa tai smetanaa
0.5-1 tl suolaa (suolaa tulee myös taikinan liemikuutiosta)
Musta/valkopippuria
1-2 dl hienonnettua persiljaa, tilliä tai ruohosipulia

Valmistus:

Tee pannulla paksu sidostaikina voista, jauhoista, vedestä ja kalaliemikuutiosta. Kypsennä jonkin aikaa ja jäähdytä vähän. Vatkaa muna(t) kermaan. Yhdistä kaikki ainekset hyvin. Paista pihvit suht alhaisella lämmöllä voissa tai voi/oliiviöljyseoksessa.

Syödään keitettyjen perunoiden, muusin, höyrytettyjen porkkanoiden/muiden vihannesten kanssa, juomana olut tai valkoviini.

Tähän ohjeeseen kannattaa käyttää oikeaa voita ja oikeaa kermaa eikä mitään kevytkorvikkeita.  Kalafileiden jauhaminen sauvasekoittimella onnistuu parhaiten kun kerma ja muna(t) ovat mukana.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Scroll Up