Kalamurekepihvit

Kalamurekepihvit

Tarvikkeet:

n. 500 g raakana jauhettua ruodotonta haukea, ahventa tai muuta kalaa
3 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoa
1 dl vettä
1/2 kalaliemikuutio
1-2 kananmunaa
1 dl kermaa tai smetanaa
0.5-1 tl suolaa (suolaa tulee myös taikinan liemikuutiosta)
Musta/valkopippuria
1-2 dl hienonnettua persiljaa, tilliä tai ruohosipulia

Valmistus:

Tee pannulla paksu sidostaikina voista, jauhoista, vedestä ja kalaliemikuutiosta. Kypsennä jonkin aikaa ja jäähdytä vähän. Vatkaa muna(t) kermaan. Yhdistä kaikki ainekset hyvin. Paista pihvit suht alhaisella lämmöllä voissa tai voi/oliiviöljyseoksessa.

Syödään keitettyjen perunoiden, muusin, höyrytettyjen porkkanoiden/muiden vihannesten kanssa, juomana olut tai valkoviini.

Tähän ohjeeseen kannattaa käyttää oikeaa voita ja oikeaa kermaa eikä mitään kevytkorvikkeita.  Kalafileiden jauhaminen sauvasekoittimella onnistuu parhaiten kun kerma ja muna(t) ovat mukana.