Valkoviinihauki

Valkoviinihauki

Tarvikkeet:

500 – 1000 g haukea
voita tai ruokaöljyä
1 sipuli
sitruunaa
tilliä
1-1,5 dl kermaa tai ruokacremeä
valkoviiniä

Valmistus:

Fileoi hauki ja vuole file nahasta siivuina (kuten graavikala). Laita paistinpannulle rasvaa ja sipuliviipaleet kuullottumaan. Lisää haukisiivut pannulle.

Kuullotettuasi sipulit lisää sitruunaa, tilliä, kermaa (tai ruokacremeä) ja loraus valkoviiniä, anna kiehua kokoon kotvan verran. Tarjoile esim. perunoiden kanssa.

Toinen variaatio valkoviinihauesta:

Laitetaan kalanpalat, valkoviini, ruokaöljy ja sitruunapippuri yöksi purkkiin tai pussiin maustumaan. Seuraavana päivänä paistetaan ensin kala pannulla ja kun kala on hetken paistunut, lisätään mausteliemi sekaan. Tarjoillaan niin ikään perunoiden kanssa.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Scroll Up