Ilmoitus listalle

Vastuullinen kalastus

Suomen Haukiseuran tavoitteena on edistää vastuullista hauenkalastuskulttuuria maassamme. Hauki on erinomainen pyynnin kohde vapakalastajalle ja samalla hyvä ruokakala. Sekä pyynnin että ruuaksi käyttämisen tulee tapahtua vastuullisesti, saaliskalaa, kalavettä ja ympäristöä kunnoittaen.

Varsinkin merialueen haukikannat osoittavat taantumisen merkkejä. Vapakalastuksen pyyntipaine kohdistuu suuriin yksilöihin, joiden lisääntymiskyky on paras ja jotka tuottavat geneettisesti vahvimpia jälkeläisiä. Lisäksi suuret hauet ovat tulevaisuudessakin vapakalastajien halutuinta saalista, jolloin niiden takaisinlaskeminen takaa jatkossakin elämyksiä. Tieto suurkalojen olemassaolosta lisää myös vesistön arvostusta virkistyskohteena. Suomen Haukiseura suositteleekin, että jokainen haukea kalastava asettaa itselleen henkilökohtaisen ylämitan.

Vapautuslista

Suomen Haukiseura ylläpitää listaa niistä hauenystävistä, jotka ovat vapauttaneet suuren hauen (vähintään 7 kg tai 100 cm). SHS:n internetsivuilla julkaistaan saajan nimi, vapautetun kalan paino sekä kuva. Ilmoitus listalle on lähetettävä viimeistään saantivuotta seuraavan tammikuun loppuun mennessäVuodesta 2013 alkaen julkaisemme vain kuvalliset ilmoitukset. Yksi ilmoitus per henkilö. Päivitykset kuitenkin huomioidaan.

Ilmoita suurhauki vapautuslistalle

Saajan nimi

Sähköpostiosoite

Lähiosoite

Postinumero

Postitoimipaikka

Saanti- ja vapautuspvm

Kalan pituus

Kalan paino

Liitä kuva mukaan tästä (max. koko 5 Mb)

Lähetä lomake Send painikkeesta alta

Huom! Vuodesta 2013 alkaen julkaisemme vain kuvalliset ilmoitukset. VAIN yksi ilmoitus per henkilö. Päivitykset kuitenkin huomioidaan. Osoitteenmuutokset ja mahd. virheiden korjaukset myös tämän lomakkeen kautta.