Chilihauki

Chilihauki (= Wobblerin tulinen haukistroganoff)

Tarvikkeet:

1-1,5 kg haukifilettä
1-2 isoa sipulia
paketti pekonia
500 g paseerattua tomaattia
tai 2 purkkia tomaattimurskaa + purkki tomaattipyrettä
2 dl kermaa
2 tomaattia
valko- ja mustapippuria tai viispippurisekoitusta
suolaa
tilliä
1 rkl chilikastiketta tai chilipippuria
juustoraastetta

paistamiseen voita ja/tai öljyä

Valmistus:

Leikkaa hauki suikaleiksi ja mausta pippurilla, tillillä ja suolalla. Silppua pekoni ja sipuli ja paista ne. Kaada pekoni ja sipuli uunivuoan pohjalle. Paista haukisuikaleet rapeiksi ja lado ne sipuli-pekonipedille. Siivuta päälle tomaatit. Sekoita paseerattu tomaatti ja kerma paistinpannulla ja lisää joukkoon ripaus suolaa ja chilikastike sekä tarpeen vaatiessa ripaus mustapippuria tai viispippuria. HUOM! Älä laita liikaa chiliä, ettei se pilaa ruoan makua. Kaada kiehautettu kastike vuokaan muiden ainesten päälle.

Laita vuoka 200 asteiseen uuniin. Ripottele aikaisintaan 45 minuutin kuluttua päälle juustoraastetta ja anna ruuan olla uunissa vielä niin kauan, että juusto on ruskistunut. Voit pitää ruokaa uunissa myös kauemmin, jotta ruodonpätkät pehmenevät huomaamattomiksi.

Tarjoile vuoka pastan kanssa. Juomaksi suositelemme kohtuullisen voimakkaan makuista punaviiniä, esim. Chileläinen Castillo de Molina. Ellet jaksa keittää pastaa erikseen, voit vaihtelun vuoksi siivuttaa kesäkurpitsaa tai munakoisoa, paistaa niitä hieman ja lisätä vuokaan sipuli-pekoniseoksen päälle. Tällöin tomaatti-kermakastikkeen määrää pitää hieman lisätä. Voit myös lisätä seokseen valkoisia papuja tomaattikastikkeessa.