Haukipekonirullat

Haukipekonirullat

Tarvikkeet:

1-1,5 kg haukifilettä
1-2 pakettia pekonia
sitruunapippuria ja viispippurisekoitusta
hammastikkuja
Musta Pekka -juustoa

paistamiseen voita ja/tai öljyä

Valmistus:

Valitse pari filettä n. 1–1,5 kg:n kokoisesta hauesta, aterianautinnon vuoksi mahdollisimman ruodottomana. Leikkaa fileen mahapuolelta pituussuunnassa suikale pois, jotta saat mahdollisimman tasaleveän palan. Leikkaa tämän jälkeen fileet keskeltä pitkittäissuuntaan. Näin syntyy neljä pitkää, suurinpiirtein pekonisuikaleen levyistä filepalaa, jotka maustetaan yläpuolelta sitruunapippurilla oman maun mukaan.

Pippuroitujen filesuikaleiden päälle ladotaan tarvittava määrä pekonia, kuitenkin vähimmillään siten, että peitetään kalan pinta. Muista jättää muutaman sentin rullausvara suikaleen pyrstöpäähän. Rullaa fileet kasaan, aloita fileen pääpuolesta ja jatka pyrstön suuntaan. Kun olet rullannut fileen, käännä se lappeelleen ja kiinnitä rulla kahdella hammastikulla, toinen tikku pyrstöpäätteen kohdalta läpi ja toinen 90 asteen kulmassa edelliseen. Toista sama muillekin suikaleille.

Kuumenna pannu kuumaksi ja lisää sinne voi ja/tai öljy. Jos käytät voita, odota että se ei enää vaahtoa. Tuuppaa rullat pannulle ja alenna välittömästi lämpöä pykälä tai pari. Paista rullat kummaltakin puolelta kypsäksi ja kullanruskeaksi. Pippuroi loppuvaiheessa rullat viispippurilla. Nosta pois pannulta hetkeksi jäähtymään, näin rullat pysyvät kasassa hammastikkujen poiston jälkeen. Lisää jokaisen rullan päälle köntti Mustaa Pekkaa, poista tikut ja nauti!

Tarjoillaan esimerkiksi lohkoperunoiden ja tuoreiden vihannesten kera.