Haukipullat

Haukipullat savustetulla saaliskalalla

Tarvikkeet:

500 g haukifilettä
100 g kylmäsavustettua silakkaa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
mustapippuria
persiljaa
cayannepippuria
paprikaa
suolaa
korppujauhoa

keittämiseen valkoviiniä ja kalalientä

Valmistus:

Pilko haukifile kulhoon pieniksi paloiksi ja lisää kylmäsavustettu silakka. Tee kaloista tasainen massa tehosekoittimella. Lisää päälle kermaa, pari munaa ja mausteita maun mukaan; suolaa, mustapippuria, persiljaa, cayennepippuria ja paprikaa. Sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu kovin nestemäiseltä, voit laittaa sekaan vaaleaa leipää tai korppujauhoa. Keitä pullat kypsiksi valkoviini/kalaliemiseoksessa.

Kastikkeena voi käyttää hyväksi kokemaansa kastiketta. Vieraiden mukaan allaoleva rokkasi:

Kuumenna pannulla oliiviöljyä jossa freesaat sipulia ja valkosipulia. Lisää päälle valkoviiniä ja kalalientä. Liemen kiehussa laita perään tuoreita simpukoita (tapes tai jotain muuta saatavilla olevaa) ja laitaa kansi päälle. Kun simpukat ovat auenneet, anna kiehua hetki kasaan ja lopuksi lisää tilkka kermaa ja mausteita.

Kaada kastiketta haukipullien päälle ja nauti.