Oopperakellarin hauki

Oopperakellarin hauki

Tarvikkeet:

1 vajaa 2 kg hauki ruodottomana fileenä
1 muna
1 dl kermaa (täys- tai kevytkermaa, kermaviiliä)
suolaa 1 tl/300 g
(1-2 valkosipulinkynttä puristettuna)
Mustapippuria myllystä
Rakuunaa
(sitruunamehua)
Vehnä- tai grahamjauhoja ja voita ja öljyä paistamiseen

Kastike

Öljyä
Paljon kevätsipulia ja -sipulinvarsia silputtuna
1 kala/kasvisliemikuutio
1-2 tl sitruunamehua
Hiven mustapippuria/valkopippuria
1-2 dl kermaa/kevytkermaa
(n. 1 dl vettä)

Valmistus:

Vatkaa muna ja sekoita sekaan kerma, suola, mausteet (ja sitruunamehu ja valkosipulisilppu). Marinoi haukea muutama tunti tai vaikka yön yli. Paista hieman valutetut ja jauhotetut fileet keskilämmöllä öljy-voiseoksessa molemmilta puolilta kullanruskeiksi. Tarjotaan perunoiden/muusin, kastikkeen (yksi vaihtoehto alla) ja kapristen kera. Vihanneksiksi sopivat esimerkiksi vaikka vihreät pavut tai valkosipulikurkut (venäläiset). Oheen suola, mustapippuri ja sitruunalohkot pöytämausteeksi.

Kuullota kastiketta varten sipulisilppu öljyssä, lisää kalaliemikuutio ja pyörittele jonkin aikaa. Lisää kerma ja vähän vettä ja mausteet. Keitä jonkin aikaa. Soseuta lopuksi sauvasekoittimella. Lisää viimeksi sitruunamehu ja sekoita.