Vain yksi nousi nollakerhosta

Vain yksi nousi nollakerhosta

 

Nollakerholaisten mukaan ottaminen haukireissulle (lue alta Lucky loosers -blogi) olisi tuskin voinut osua yhtään huonompaan saumaan. Saimme nimittäin kolmen kalastuspäivän aikana ylös alle 20 heittokalaa. Minä sain niistä kaksi. Siis keskiarvolla 0,67 haukea per päivä!

Perjantai oli päivistä merkillisin. Saimme kahteen mieheen varmaan 50 tapahtumaa, mutta vain viitisen kalaa ylös. Yhdestäkin lahdelmasta sain ainakin kymmenen tärppiä, mutta kun ei niin ei…

Pinkki 12″ Slug-Go aloitti noin 8-9 kg kalan seuriolla. Tässä kohdassa tuli ainoan kerran mieleen, oliko nollakerholaisen väri pielessä. Olisiko hopeahileinen laukaissut kynnyksen? Vai päinvastoin, olisiko kala vaivautunut sen väristä edes seuraamaan..?

Joka tapauksessa muutama nollakerholainen osoitti kykyjään. Pinkki Slug-Go oli niistä yksi. Se keräsi kaksi tärppiä ja tuon yhden seurion. Savage Gearin himmeliin liitetty valkohopeinen Lunker Cityn Fin-S Fish antoi myös tärpin ja seurion, joten varmasti silläkin parempana päivänä saa kalan ylös. Kovan tapahtumamäärän tarjoilivat Stormin kuusituumaiset Live Kickin’ Shadit väreissä GLF (“kultakala”) ja GS (“savukala”). Noin kahdeksasta tärpistä menetin kuitenkin kahdeksan. Väri tai malli eivät olleet pielessä. Koukun koko oli pielessä. Pitää kokeilla vähän isompaa koukkua seuraavaksi.

Sen ainoan kalani sain valkoisella 6-tuumaisella Seeker Shadilla, Sirpalla, joka siis nousi nollakerhosta niukasti saamavieheeksi. Jos matkassa olisi ollut värikkäämpi Sirpasto, muutama lisäkala olisi ehkä tullut.

Lauantai alkoi mielenkiintoisesti. Sain ensimmäisen kalatärpin 12″ Slug-Golla laiturilta heittäen. Nyt kokoruskealla, jonka passi leimattiin vasta perjantai-iltana kun sain sellaisen Tuomakselta kokeiluun. Eipä sekään pysynyt.

Varsinaisessa avauspaikassa olin heittämässä Slugilla megapitkää heittoa, joka päättyi siihen, että viehe osui vapatelineessä vuoroaan odottavan täkyvavan kärkeen. 10-jalkainen suosikki-Millenniumini napsahti  kärjestä poikki ja Slug-Go repesi.

Seuraavassa kalapaikassa tilanne kehittyi lupaavasti kun mukaan tullut Mikko sai tasan viisikiloisen vain 20 regausmetrin jälkeen. Vähäistä myöhemmin täkysärkeä vietiin vauhdilla. Petri veti vasturin, sai kalan pysymään muutaman potkun ja sen jälkeen kala irtosi.

Sitten tuli varovainen tärppi sieltä, toinen täältä. Yhdessä tutussa suurhaukilahdessa täkykalastus alkoi tuottaa tapahtumia. Munimme muutaman, mutta samalla saimme ahventäyllä vajaan viitosen hauen laidan sisäpuolellekin. Illan päätöspaikassa ahventäky soi hienosti ja sillä saatiin vielä kolme kalaa, joista suurimpana 5,5-kiloinen. Mikko ja Petri saivat myös muutamia heittokaloja Sirpoilla ja Westins Jättellä. Oma nollakerhoni sen sijaan… no sain R.I.P Shadilla sentään pari hyvää tälliä…

Sunnuntain keli näytti hyvältä – niin kuin muinakin päivinä. Kyllästyin nollakerholaisiin ja kaivoin rasian pohjalta Juha Puustisen muinoin kehittämän metallilankaisen heittotäkyraksin. Sillä aikaa kun viritin sitä, kohoon rigattu täkysärki antoi jo ensimmäisen neloskaliiperin kalan. Hyvä startti kuitenkin kuivui kasaan, sillä koko päivänä ei saatu kymmentä kalaa ylös. Niistä kolme tuli koholla uitettuun täkyyn ja kaksi neloskoon kalaa sain heittosärjellä näytille asti. Toisen veneen puolelle.

Jossitella voisi paljonkin. Syönti oli huonoa ja kaikilla oli vaikeaa. Omaa saalistani heikensi se, että nollakerhossa oli liikaa keskenään samoja värejä. Esimerkiksi Suspeissa, Sirpoissa ja Kickin’ Minnoweissa oli neljä pumua ja kaksi kokovalkoista, muttei yhtään muuta väriä.

Pari asiaa kuitenkin kävi selväksi. Ensinnäkään turpalevyllinen X-Rap ei vaan ole oma juttuni. Eivätkä ne savukala- ja ambulanssivärit myöskään X-Rap SubWalkissa. Se, että Miihkali saa savukala-Äksällä kalaa todistaa, että viehe ja värit ovat hyviä. Vaan kun se ei omaan käteen tai mielenlaatuun sovi, turha sitä on mukana kantaa.

Ja se toinen selväksi tullut juttu on, että on onni omistaa täkykalastukseen sopivia välineitä. Heittokaloilla mitattuna reissu oli vaikea ja varsin kehno. Mutta täkykaloihin tuli monta hienoa tapahtumaa. Niin hienoja, ettei 0,67 heittokalan päivätulos edes harmita!
JK: Jartsan Jahdit -tapahtuma meni vähän mönkään, kun itse Jartsa ei päässyt sairastumisen takia paikalle…

JK2. Kyselyn tulos (alla) meni tavallaan oikein. Sirpa oli yhdellä kalallaan paras. Toisaalta eniten tapahtumia ja vähiten tuuria oli Kickin’-pehmoissa. Hyvin arvattu – tai tiedetty – siis!

Mistä Nipan “lucky loosers” -ryhmästä luulet löytyvän viikonlopun ykkösvieheen (lue blogi)?

1) Storm Kickin’-pehmot (16,7%)
2) Storm-jerkit (2,8%)
3) Rapala X-Rap -perhe (5,6%)
4) Suspit ja Sirpat (61,1%)
5) Lunker-himmelit (11,1%)
6) Muut (2,8%)

-Nipa

Scroll Up