Uusille kiloluvuille…

…pääsin torstaina 29.09.2016 Captain JQ:n matruusina.

Keliennuste oli melko oivallinen hauen heittokalastukseen merellä. Päivä sattuisi kahden myräkän väliin ja iltapäivästä pitäisi viritä sopiva lounaistuuli vedenkorkeuden noustessa pitkästä aikaa plussalle.

Puolenpäivän maissa pääsin kyytiin. Jyri oli mennyt tiedustelemaan ottihoodeja jo ennen sianpieraisua. Saldona tyynestä muutama perushauki ja yksi ahven. Onneksi tuuli alkoi hyväillä meitä heti saavuttuani…ilmassa oli suuren urheilujuhlan tuntua.

Ensimmäinen heitto Pig Shadilla antoi tukevan tärpin. Näin kalan ja veikkailin 4-5 kg pintaan. Paikkasin itse ja toisella heitolla pirteä, pitkä ja hoikka (kuten pyytäjäkin) täräytti kunnolla. Rallien jälkeen haavissa ja sylissä lepäsi -100 cm ja noin seiskan painoinen syyshauki.

seiskan-pintaan

Jopas alkoi kivasti…suoltopäivä. Väärin! Paljon tapahtumia ja osa todella tukevia, mutta näykkäisyt olivat niin nopeita, ettei tartutus onnistunut millään. Viimein keli muuttui noin klo 16 pintaan pilviseksi ja jonkimoinen syönti alkoi. Minulle todella vauhdikas noin viispuokki ja pari perusjedua. Jyri koukutti raivohullun kutosen.

jyrin-kutska

Syöntiä oli mutta vihannekset haittasivat kovin. Vähän ennen kello kuutta. Tunsin vauraammaan tärpin…imaisu eikä pärskeitä antoi toivoa isommasta kalasta. Massaa oli siiman päässä reilusti…hetki luultiin kuitenkin, että joku seiskan pintaan oleva on kerännyt tullessaan kaikki ärviät kymmenen metrin säteeltä. Kun kala nähtiin enesimmäisen kerran tuli vipinää veneeseen. JQ kasasi haavin salamannopeasti. Ensimäminen sisään ujutus onnistui ja pussissa oli kunnon mötkö. Jyri arveli heti jopa 12 kg:n ylittyvän. Itse olin maltillisempi, mutta satavarma kympin puhkaisusta. Rauhallinen matami vapautettiin koukuista knipexien avulla. Punnitus, mittaus ja jokunen foto. Uusi enkka oli tosiasia! 12.35 kg/117 cm todella hyvälihaista rouvaa…VOI VELJET! Päivä oli saavuttanut kliimaksinsa ja tuohon oli hyvä lopettaa.

12-35-117

Tänks Captain JQ!

-Stfm-

Scroll Up