Ilmoitus listalle

Vastuullinen kalastus

Suomen Haukiseuran tavoitteena on edistää vastuullista hauenkalastuskulttuuria maassamme. Hauki on erinomainen pyynnin kohde vapakalastajalle ja samalla hyvä ruokakala. Sekä pyynnin että ruuaksi käyttämisen tulee tapahtua vastuullisesti, saaliskalaa, kalavettä ja ympäristöä kunnoittaen.

Varsinkin merialueen haukikannat osoittavat taantumisen merkkejä. Vapakalastuksen pyyntipaine kohdistuu suuriin yksilöihin, joiden lisääntymiskyky on paras ja jotka tuottavat geneettisesti vahvimpia jälkeläisiä. Lisäksi suuret hauet ovat tulevaisuudessakin vapakalastajien halutuinta saalista, jolloin niiden takaisinlaskeminen takaa jatkossakin elämyksiä. Tieto suurkalojen olemassaolosta lisää myös vesistön arvostusta virkistyskohteena. Suomen Haukiseura suositteleekin, että jokainen haukea kalastava asettaa itselleen henkilökohtaisen ylämitan.

Vapautuslista

Suomen Haukiseura ylläpitää pysyvää vapauttajien kunniataulukkoa. Julkaisemme ensikertalaisten ilmoitukset tähän taulukkoon (nimen ja saantipäivämäärän). Uuden ilmoituksen voi lähettää alla olevalla lomakkeella. Vapautetun hauen suuren hauen mitat vähintään 7 kg ja/tai 100 cm.

Ilmoitus pitää olla kuvallinen (muista liite). Kunniataulukkoa päivitetään muutaman kerran vuodessa.

Ilmoittaudu vapauttajien kunnialistalle

  Saajan nimi

  Sähköpostiosoite

  Lähiosoite

  Postinumero

  Postitoimipaikka

  Saanti- ja vapautuspvm

  Kalan pituus

  Kalan paino

  Liitä kuva mukaan tästä (max. koko 5 Mb)

  Lähetä lomake Send painikkeesta alta

  Huom! VAIN yksi ilmoitus per henkilö.